Lemon Curd (feito com óleo de Côco e sem açúcar | made with coconut oil and sugar-free)

Quando provava lemon curd feito da maneira convencional achava sempre ácido demais ou doce demais com um travo amanteigado. Então decidi fazer o meu, afinal o nome fica no ouvido e a ideia de um saboroso lemon curd agradava-me ainda mais.

A receita final foi esta e é a minha receita favorita de lemon curd, é feita com óleo de côco e tem um suave sabor a limão. E… sabe tãooo bem em crepes, bolos e afins 😊

Ingredientes:

  • 1 Ovo + 1 Gema;
  • 30 gr de Óleo de Côco;
  • 1 Limão Pequeno sem ceras (sumo e raspas);
  • 1 colher de chá de Mel.

Preparação

Num tacho derreta em lume brando o óleo de côco. De seguida adicione o ovo e a gema previamente misturados e mexa. Junte o sumo e raspas de limão e vá mexendo até engrossar.

Assim que engrossar retire do lume e coloque numa taça. Deixe arrefecer um bocadinho, adicione  o mel e misture bem.

Está pronto a utilizar!

Nota: Guarde no frigorífico/geladeira.

  lemon curd

Recipe in EnglishEvery time I tried lemon curd made as the conventional recipe, it always tasted too acid or too sweet with a buttery aftertaste. So I have decided to make my own, after all the name sounds good and the idea of a tasty lemon curd pleased me even more.

The final recipe is this one and it’s my favorite recipe of lemon curd, is made with coconut oil and has a mild taste of lemon. And … tastes sooo good on crepes, cakes and other desserts 😊

Ingredients:

  • 1 Egg + 1 Yolk;
  • 30 gr of Coconut Oil;
  • 1 small Lemon wax free (juice and zest);
  • 1 tsp Raw Honey.

Preparation

In a pan melt over low heat the coconut oil. Then add the egg and the yolk premixed and stir. Add the juice and lemon zest and stir until thickened.

Once thickened remove from the heat and pour into a bowl. Allow to cool a little bit, add the honey and mix well.

It is ready to use!

Note: Store in the fridge.

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